tirsdag 12. januar 2010

Ferieturen

Vi hadde en deilig tur til gamleøya vår i uka rundt nyttår. Veslemor fikk se sykehuset hun er født på, og byen den ligger i. Siden vi snublet over et tivoli, er hun godt fornøyd med valg av fødested.
Guttungen var litt mer ulykkelig i Las Palmas. Sjørøverklatreskuta "hans" hadde krympet radikalt i løpet av de fem årene som har gått siden han sist så den. Han nektet å tro at det var samme lekeplass i det hele tatt. Det kan være smertefullt å bli stor...
Og dessuten var Museo Elder stengt på mandager. "Evighetsmaskinen" til Betancourt står faktisk rolig når ikke det er åpent, selv om den vises gjennom inngangsdørene. Lenkene jeg har lagt her tar sin tid, men det er mye moro å se på.
Vi voksne koste oss på Los Herreños, en skikkelig helspansk resaturant i gamlebyen.

Ellers møtte vi gamle venner, og det er jo alltid hyggelig. Kosekveld på favorittrestauranten, deilig dag i bølgene på Amadores for de som ikke var pysete, kameltur, og til og med venninneskravling.
Spennende samtaler med et par taxisjåfører, det har blitt svinestrengt med fartsgrenser på motorveien! Dyrt, og prikk-belastning attpå.
Lange spaserturer langs strandpromenaden, selv om den var ødelagt av stormer her og der. Leke sisten med bølgene. Kaste steiner i vannet under fullmånen, spise is sent på kvelden. Koselig for hele familien!

Vi hadde panoramautsikt til fyrverkeriet på Anfi, men det får oss neppe til å ta inn på samme hotell omigjen.
Neste gang blir det Sunwing, som vi hadde på forrige tur. Reiser man på tur med unger, tilbringer man tid på hotellet om kveldene. Da må det være et ok tilbud for de som ikke skal sove. Og aller helst adskillig færre røykere enn på harryhotellet vi bodde på. Det hendte jeg husket å ta Ventolin fordi jeg gikk ut på verandaen og bare måtte snu...
I restauranten vi spiste nyttårsmiddag gav flere av nordmennene blaffen i røykeforbudet, og ingen kelnere sa noe.
En dag vil det forhåpentligvis bli helt forbudt med røyk, og den dagen kommer jeg til å feste! Både for friheten til å gå overalt uten å bli syk, luftas renhet og matjorda som ikke blir misbrukt...

1 kommentar:

  1. Høres ut som dere har hatt en hyggelig tur. Deilig med et avbrekk i kulda.

    SvarSlett