søndag 6. juli 2014

Tomat meg her og druer meg der

Jeg er fremdeles i ryddemodus, og i dag har jeg klart å finne navnet på den nyplantede druen som Frøken Ti ønsket seg siden den vi har fra før ikke er noe god (i følge henne). Den nye, grønne heter Supaga, er latvisk og kan tåle ned til 25 grader minus. Skal etter sigende være søt og fruktig, og trenger sur jord. Og det skulle den jo kunne få her i eike- og rhododendron-land. Tror jammen den skal få litt kvernet, halvkompostert eik i morgen den dag! Modner i slutten av september, står det på lappen som endelig kan gå i søpla!
;-)

Ellers er jeg i en Facebook-prat om tomater, og mens jeg jakter på bilder av en sort som heter "Ild" - og som er en ny "må ha", fant jeg denne flotte svenske tomatressursen! Den må jeg huske å tipse min kjære kjøkkensjef om! "Ild" stod der ikke, men ellers var den rimelig dekkende!

2 kommentarer:

  1. Tomatsidan til Micke er ikke operativ lenger, tror ikke det nytter å bestille noe der. Men jeg har fått klørne i enkelte spenndene sorter, noen rett fra Sibir, som jeg gjerne deler med deg.

    Lykke til med drunene. Det går sikkert kjempefint, jeg har druer her på Jessheim, H4-5. Det er jo tropisk hos deg i sammenligning.

    SvarSlett
  2. Synd at den ikke er operativ. Men fin til oppslag, da.

    SvarSlett