onsdag 13. august 2014

Ferie og ferie, fru Blom

Første uka i ferien var helt topp, med jentetur til Oslo for datteren og meg, besøk hos gode venner og i Botanisk hage, Teknisk museum og Geologisk museum.
Forrige uke var fokus på rydding og tømming av barnerom, og denne uka er vi i gang med maling. Jeg hadde en idé om å bare surre rundt i hage og på strendene disse to ukene, men så skjedde det ting som fikk meg til å innse at jeg måtte bruke kreftene nå om sommeren, mens jeg er friskest, så da ble den forhatte opp-pussingen til virkelighet. Egentllig veldig fornøyd med å være i gang, men ser enda mer fram til å bli ferdig!

Slik som været har pøst ned de siste dagene, er det forsåvidt nesten godt å vite at jeg ikke går og ergrer meg over spolerte hagedager. Men det skjer jo litt der ute i det grønne, da. Purreløken fra i fjor er omsider avblomstret. Den har vært så flott! Men veldig ulike blomster:

Legg til bildetekst
Den nederste var størst, og finest etter min smak. Så den håper jeg frøene blir modne på!

Ellers er druene helt fantastiske i år, der de svinger seg opp langs verandaen:
Dette bildet ble tatt ganske tidlig i sommer, skal se om ikke jeg kan få tatt en runde en av dagene og få med litt drueklaser! :-)

Yaconen har blitt en meter høy, og har tålt vind og regn bedre enn potetene, ser det ut til. Når det blir slutt på malingen og ordningen innomhus, tror jeg potetene må opp, rett og slett. Risene er blåst i filler. :-(

Ingefærene holder ikke til i hagen, men jeg må jo likevel fortelle at de har det bra i kjøkkenvinduet. Tror kanskje de bør få større potte etterhvert, men er usikker på hvor mye den vokser over i forhold til under jorda. Har helt dilla på ingefærte for tida, og har lyst å være selvforsynt med dem. Dét ligger nok et stykke fram i tid!

Sjalottløk Vågsbygd ble tatt opp her om dagen, men bare én av de fire jeg fikk har delt seg. Lurer litt på hva jeg skal gjøre med dem nå, jeg dyrker dem for Planteklubben for grønnsaker og synes jo jeg bør få til fler enn jeg setter ned. Den løken jeg kjøpte som stikkløk på Plantasjen gav både fire og fem delte løk, før det kom løkfluer og tok knekken på dem. Skal i alle fall fortsette å ha løkene innerst på verandaen, der fant ikke løkfluene dem. Kanskje fordi de har hatt koriander som naboer? Den lukter jo ganske mye.

4 kommentarer:

 1. Så mye morsomt du har! Purreblomsten var skikkelig fin :)

  SvarSlett
 2. Ferie blir ikke alltid som den er tenkt, men slik er det. Purreløkblomstene er utrolig flotte da :) Kepaløken her blomstrer nå, jeg ante ikke at den pleide å blomstre engang.

  SvarSlett
 3. Takk!
  Jeg har vært SÅÅ fascinert av purrene i år. Og så står de rett ved verandabordet, så vi har jo sett dem i all slags vær. Men neste år skal de få en samplanting, for pene ben kan de ikke skryte på seg! :-D

  SvarSlett
 4. Eh... neste år blir det jo ikke purreblomster, for jeg sådde ingen purrer i år. Men jeg skal i alle fall så purre slik at det kan blik blomster til 2016, om ikke annet!

  SvarSlett