lørdag 7. november 2015

Anchocha , oppsummering

I en tidligere bloggpost var jeg litt halvfornøyd med achocha, og derfor synes jeg det er på sin plass å komme med en ekstra oppdatering. Jeg begynte etterhvert å bruke den omtrent som squash, som et tillegg i gryter og slikt. Den smaker ikke så mye, men er en helt grei "fyllgrønnsak". Dessuten synes jeg det er positivt at den vokser så hemningsløst, og at den krever lite dyrkningsflate. Jeg vil tro én potte kan dekke en "halv balkong".Den kunne i alle fall godt hatt noe mer enn et pyramideklatrestativ hos meg! Den satte frukt til langt ut i oktober, og da jeg til slutt tok den ned, var det mest for å redde potta fra frosten. Inni bladmassen var det da flere frukter med modne frø, og de har jeg selvfølgelig samlet på. Men jeg har sett på nett at det finnes andre og større varianter, så det spørs om ikke jeg må teste dem også! Realseeds (advarsel; kjøkkenhagepornoside) har en spennende som heter Giant Bolivian et stykke ned på agurk-siden sin, og jeg vil tro at det er de større variantene som er best å stuffe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar