Strukturelt har det viktigste vært å sage ned trær. Trær jeg egentlig ikke har hatt lyst å sage ned, men som sjenerer naboene. Og som kommer til å ta sol fra oss om de blir mye høyere, så det er forsåvidt fornuftig å ta dem før de blir uhåndterlig store.
I tillegg har vi vært med i et skjøtselsprosjekt, så vi har holdt på med litt ved denne høsten. Jeg har jo etterhvert blitt god venn med den lille, batteridrevne motorsaga mi, men det får bli en bloggpost for seg - siden en gang.
Største suksess har vært at vi har fått modne druer for første gang. Små, og fulle av stein, men to av oss synes de er veldig gode. Særlig på osteskiva. Veslemor vil ha nyplanting av noe som kan ligne mer på det vi får i butikken - tips mottas med takk!
Drueplanten ble aldri klipt i vinter, og jeg tror jeg bare fortsetter slik. Den skal få klatre langs verandarekkverket.
Mannen i huset har hatt hovedansvar for tomatene, og de har fått alt vann og stell de har trengt. De som kan ha tomat, har fråtset fra august, og vi har fremdeles en skål som står og modner på kjøkkenbenken. Pluss et par glass med "henkogte" a la Camilla Plum. De står i kjøleskapet, og jeg lurer på om de hadde stått trygt i romtemperatur. Vi har snaut med plass i kjøleskapet, og lokkene har klikket seg sammen hermetisk slik som de er i butikken. Men tør ikke prøve - de er jo så gode at vi vil ikke miste de siste. Dessuten er jeg ikke fullt så allergisk for kokt tomat, så de glassene håper jeg å være med å dele.
Vi har også hatt stor suksess på chili-fronten, men årets varianter var i hotteste laget. Bolivian rainbow under her var så vakker at jeg tror vi kommer til å ha den til neste år også, jeg mistenker at den var for hot for spinnmidden. Starfish ble også stor og fin, men den fikk mer spinnmidd, så den røk ut da pellisene skulle inn.
Ellers har vi stort sett holdt oss til kjente sorter av ting. Bestemt oss for en del varianter vi ikke trenger, og hva vi må plante mye mer av. I sistnevnte kategori kommer koriander og persille. Vi har et solid forbruk av guacamole, og det blir aldri nok av disse to. Vi voksne vil også ha mer pastinakk, den er knallgod sammen med ovnsbakte båtpoteter. Som her i huset er fast følge til lam.
Jeg merker at selv om jeg påstår at jeg vil ha en nyttehage, så er det en del prydvekster jeg blir alldeles lykkelig av å finne blomster på. Klematisen under her er en av dem. Den ble plantet inntil forsythiaen for å gi farge til den etter blomstring, men har vært skikkelig pinglete fram til i fjor. Nå er den min vakreste!
Fornuftig prioritering, selv om jeg har savnet bloggpostene dine. Kan for øvrig skrive under på at opptil flere av tomatsortene smakte aldeles utmerket. :)
SvarSlettSå koselig å høre fra deg igjen Anita. Du står på med både blomster og spiselig, og i tillegg med trefelling. Ikke verst! :-) Nå må vi vel ta en velfortjent friperiode, og glede oss til det begynner å krible igjen :-)
SvarSlettHyggelig å være savnet! :-D
SvarSlettSkal prøve å oppdatere litt innimellom slagene nå når nettene blir lange...
Fjordgløtt, fikk du planter i vår eller tomater servert i høst? Om du fikk planter, er du mer enn velkommen til å vurdere hvilke som funket best.