lørdag 27. august 2011

Pellis-stell og annet småpusleri til trøst

Det er ikke ofte at jeg surmuler over den dårlige økonomien vår. Vanligvis har jeg det helt fint så lenge jeg kan kjøpe greie klær til ungene og litt ekstra kos til helga. Jeg er ingen moteløve, og frisørene ville sultet hvis alle var som jeg. Stygg bil er helt greit, og siden jeg bor her jeg gjør, er sommerferieutgiften liten, vi reiser jo ikke bort. Trangt bosted prøver jeg også å gjøre det beste ut av...

Men denne helga driver jeg manisk selvtrøsting, for byen er full av hagegale jeg ikke får møtt fordi jeg ikke hadde råd til treffet.
Vesla og jeg har til gjengjeld vært på bytur, der de billigste støvlene heldigvis falt mest i smak - hun var smellfornøyd med heste-refleks-støvler og det gledet meg å se gleden hennes. På torvet falt hun helt i staver over en lilla blomkål, - så da var middagen klar. Blomkålsuppa så noe suspekt ut - men ungene syntes det var kjempeartig og ÅT - det gjør de forsåvidt alltid når det er blomkålsuppe. Friske unger er en gave!

Jeg har hatt en god runde med pellis-puslerier på verandaen, de så jo bare helt nitriste ut etter været som har vært. Jordbærstiklingene i verandakassene har slått fint rot og kan snart flyttes!
Litt urter og et par squash ble tatt inn, en bukett med blomstererter likeså. Og det spirer både rabarbra og riddersporer an mass i soppkassene med såpotter. Habliziaen ble sjekket, men har fremdeles ikke frø.

Det er fremdeles lyst og oppholds, så nå tar jeg kaffekoppen med ut til en liten økt til. Det skal settes stiklinger!
Har det ikke så værst, hvis jeg tenker meg om. Det gjelder bare å sette fokus der en kan se lyspunkter!
:-)

2 kommentarer:

  1. Ikke gøy å være blakk, jeg har god trening i det, dog som slevforskyldt øvelse, fordi jeg prioriterer andlerledes en "resten". Av og til gleder jeg meg storstilt over hva jeg gjør, og av og til er jeg sur for at jeg ikke følger "flokken"! For meg handler det mye om prioritering og planlegging for å få det til, men - om jeg gjør dette for "helsens" skyld eller ikke, det vet jeg ikke, "det bare blir sånn".
    Skal tro om det er mulig å tjene ekstra, eller spare, en tier hver dag, fra nå og et år fremover, så det da kan bli et hagegaltreff!

    SvarSlett
  2. Så rart, jeg la inn en kommentar her, og nå var den borte?
    Men det jeg prøvde å si var, at akkurat i år har jeg inntrykk av at uansett om jeg lager meg små eller store spareprosjekter til luksusforbruk, så kommer det noe akutt og bare tar det med seg. Det handler selvfølgelig om prioritering, men det er vanskelig å prioritere seg selv i kampen om de gode formålene.

    SvarSlett