torsdag 19. juli 2012

Krukkehage

Lillebror har blitt far til nummer to nylig, og balkongarbeidet der i gården har hittil bestått i å flytte visne krukker bort fra verandaen og ut i oppgangen. De har litt annet å henge fingrene i...
Han hørtes oppriktig glad ut da jeg lurte på om jeg skulle ta med pottene og fylle dem. Jeg på min side, jeg koste meg stort:
Spadde opp en tue gressløk, noen røtter flatbladet persille, fant en ferdig potte med bergmynte - eller kanskje skikkelig oregano. Den har ikke blomstret enda, og hadde mer smak enn jeg ville forventet fra bergmynten. Tittet litt på et par pelliser, men han ønsket seg urter, så da fikk den rosmarinen som har stått ute heller bli med. (Herding og solsviing tiltror jeg ham ikke å holde rede på akkurat nå, så de fra kjøkkenvinduet får han ikke). Nå kan han få til å lage seg urtesmør, det var visst drømmen.

I tillegg var det en plastampel. Den fylte jeg med markjordbær, og "ofret" en tilsvarende jeg hadde hengende. Tenkte de var hakket herdigere enn store jordbær, og så er de så frodige med alle utløperne. Passet på å få med jordbærplanter med flest mulig kart på, så storesøster på 2 1/2 har noe å plukke. Drysset litt langtidsgjødsel her og der, og så tar jeg med den tomaten som har fått minst potte - ikke for å være gjerrig, men balkongen deres er liten og denne potta har ytterpotte uten drenering.Så tørst som tomat er, vil jeg tro den unngår drukning og overlever litt tørke med den kombinasjonen.
Skulle kanskje tatt noe mynte også? Har noen stiklinger av grønnmynte, men det må jo litt til for at det skal virke frodig. Tror jeg i alle fall skal se dem vel rotede før jeg slipper dem over til ham.

1 kommentar:

  1. Hmm, skulle visst ikke gjort dette, nei... Det ble visst helt feil at de fikk potter tilbake før de hadde rukket å sette i stand verandaen. Dumt at jeg ikke visste noe om det.

    :-(

    SvarSlett