fredag 16. januar 2009

Frø allerede?

Åh, flere har allerede startet med frøshopping, og jeg blir litt misunnelig.
Men jeg skal greie å glede meg over andres gleder, og har bestemt meg for å ta meg råd til ferdiglagde planter selv!
I går var en søster innom, hennes mann har omsider fått henne litt "grønn", og da fikk jeg sendt med litt frø.
Men: Da oppdaget jeg hvor mye "sært" jeg har. Det er jo grenser for hva man sender med en som er helt fersk. Hun så litt glassaktig ut i blikket da jeg spurte om fire år var for lenge å vente til blomstring? Dagliljer, løker, pellisfrø... ikke akkurat noe for den som synes tomater vokser sent!
Hun fikk med slyngblomkarse, valmuer, reveamarant, agurkurt (med advarsel, men de vil bli flotte i en litt vill skråning hun har) ... og... hm? Ipomoea har hun fra før, jeg delte ut til jul. Lurer litt på hvor godt den spirer når frøene er fra 2007? Jeg fant nemlig en hel pose urenset her om dagen!

2 kommentarer:

  1. det er litt kjekt å smitte familien med hagesyke da :D Men fire års venting er vel ikke å anbefale for en nybegynner nei (hihi),
    Ellers så er vel ikke 2007 frø for dårlige? om de har liggi tørt så holder da de fleste frø seg en par år, det kan vel bli dårligere spiring, men det er vel ikke så farlig.

    Tusen takk for sennepsspiretipsene :D Nå skal jeg prøve meg frem :)

    SvarSlett
  2. Mannen hennes betegner seg som "en blomster-Finn", så smitten kan nok ha kommet derfra. Fint at du forsker på sennepen, jeg ble litt mismodig, jeg... Og så er jeg så ømskinnet på lukt...

    SvarSlett