søndag 20. november 2011

Aargh! Vil heller kosesnekre...

I dag skulle Mrs Handy & Co (særlig...) få opp takrenne på garasjen. For det begynner jo å haste litt.
Og det burde være en rimelig grei sak, rive ned én planke, sette opp en ny og skru fast fester som passer til nyinnkjøpt renne. Renne i fester, renne på sida, feste fester i sida, og voila?
Men nei. Det var to planker, den gamle takpappen (som ligger under de nyere takpannene) var delvis spikret fast i disse plankene. Nye endeskier til langveggen som er vinkelrett på, hadde fått ekstra fester i endeveden til det som skulle ned, og da siste rest av plankene omsider gav etter, gav også en av foringsplankene i underkant etter, og under det hele ventet fuktige takbord, i alle fall en halv meter inn.

Dermed var jobben plutselig endret fra "dette rekker vi på et par timer før vi skal i familieselskap", til "når har vi begge fri samtidig resten av uka?".
Nå er vi jo "velsignet" med mer "fri" enn de fleste, men akkurat denne uka skulle man ikke trodd det. Gubben har vikartimer de fire første dagene, og det er jeg jo egentlig veldig glad for. Men i morgen må jeg i alle fall få kjøpt takmekkesaker og nye takbord.

2 kommentarer:

 1. Rart, det man ofte tror er lite og enkelt, blir brått stort og tidkrevende. Kjenner VELDIG godt til det, og har sånn smått om senn lært å kalkulere mer tid til en del oppgaver - bl.a. for å redde sjelefreden.... :)
  God helg!

  SvarSlett
 2. Her er det lite sjelefred om dagen. Er i skikkelig ruske-opp-modus, og får unna masse små-grufs. Men er hjertelig lei av store prosjekter.
  Vel, vel: Har fått sendt frø, har fått opp 2 bilder i stua (pusset opp ved vinterferietider, så ikke mange vil vel ta bølgen for den...)
  Har fått termometeret til å vise utetemperatur også (3,9 grader, forresten...)Har fått... ja, du skjønner!

  SvarSlett