søndag 26. februar 2012

Hagepusling

I dag har jeg fjernet løv og rask fra primulabedet ved biloppstillingsplassen. Alt for tidlig - hvert år. Jeg kan bare ikke dy meg, jeg MÅ fremskynde den lilla dynen som ligger der og venter!
Så har snuppa og jeg lett etter pottene med snøklokker vi begge trodde vi hadde fikset i fjor høst, men det var nok "bare" scilla i dem - fant dem igjen lett nedgravd i en av kompostbingene. Prøvde å lage en liten scillakurv med to av dem, men jorda ramlet av rundt, og løkene løsnet. Huff! Håper de overlever mishandlingen! Det er enda noen uker til de vil blomstre, så jeg krysser fingre for at de vil feste seg igjen! Men jeg venter med å flytte på resten, de får lage seg et tettere rotsystem først, stakkarne! Kanskje jeg rett og slett skal sette resten av dem i et av minidrivhusene?

Fant en stor potte snøklokker på verandaen, så det var nok der dét slaget havnet.

Ellers fant jeg ut at en av blåbærbuskene mine heter Northland. Den ved siden av er helt annerledes, men der har jeg mistet navnelappen. Har som mål å få oversikt over de ulike variantene i år. Det skal være fem ulike, to solide og tre pingler. De siste ble kjøpt som en billig trepakning på Bogrønt for noen år siden, men har ikke vært helt bra plassert.

Jeg har forøvrig vært rimelig tett i pappen og hengt opp fuglemateren på verandaen over den ene Habliziaen. Tror ikke jeg lar meg friste til å legge blader derfra i salaten med det første. Fysj! Men sikkert bra gjødsling.

Gressløk spirer bra, hvitløk titter opp. En flatbladet persille ser ut til å ha overvintret.

Akeleier har allerede bittesmå spirer i pottene, de ser så sarte ut og gir meg helt angst, men jeg vet jo egentlig at det vil gå bra. Sommerfuglbusk-stiklingene ser også ut til å ha berget så langt. De har også stått i kaldkomposten, og den må jeg få ryddet ut av nå som opprydningsarbeidet skal i gang. Satser på at det ikke blir sånn hemningsløst hard frost lenger nå? Akkurat de stiklingene står i store gode potter, da.

Ganske sikker på at det blir vår! Tralala!

3 kommentarer:

 1. Det er jo VÅR hos deg. Lykke til med alle små og store spirer :-), og ha en deilig søndag.

  SvarSlett
 2. Ja, denne helga har virkelig vært vårlig!
  :-)
  Og jammen fant jeg flere snøklokker, men de var i ei bånntela kasse.

  SvarSlett
 3. For en utrolig herlig helg vi har hatt her sør! Det er mye som ligner på vår. Snøklokker og juleroser blomstrer hos meg. Jeg mangler gressløk og hvitløk, men persilledusken har visst overlevd vinteren :-)

  SvarSlett