torsdag 28. mars 2013

Nooo livnar det i luuuundeeen...!

Og det er SÅÅ deilig!
Har tatt påskeferie med bare litt pliktlesing på bordet - og det er forsåvidt interessant lesning som jeg skal på kurs i om en ukes tid.

Plantestativet har kommet opp, og et par nye frøslag har kommet i jord:
Zinnia elegans, prøves for første gang. Det er frøken Rooosa som må ha disse.
Cosmos, de kan vi jo ikke være uten.
Epleagurk, har en ide om at det som ikke finnes i grønnsaksdiskene må testes ut.
Salatipomoea. Spent på denne. Håper den blir veldig forskjellig fra alle de vakre, giftige ipomoeaene, de har jeg ikke tenkt å så før om et par uker. Har rødlilla, blålilla og stripete.

Så har jeg vært på Kulien gartneri og hygget meg. Der hadde de et grønt teppe av stiklinger, som gjorde gubben litt skuffet, mens jeg leste etiketter og prioriterte hardt i flere runder...
Fuchsia: Dollar princess og rosa Beacon
Lys rosa verbena
Div. surfinia og million bells
Lilla hengeløvemunn
Rooosa flittiglise, gjett til hvem...
Frø til portulakk

Og så ble det med en Clerodendrum ugandense - ubegripelig blå og vakker som den er, og en jasmin. Jeg trodde den siste var en annen, "ett-eller-annet-"jasminoides, men etter litt googling er jeg enig med meg selv om at det er jasmin. Den dufter såpass at jeg tror jeg må fjerne blomstene fram til den kan ut! Lurer på om de to kan trives i samme store potte med smijernsklatrestativ over? Jeg innbiller meg at de blir store?

Det er fabelaktig vær ute, men snøen ligger tykk i hagen, så det blir nok en del rusleturer og bodrydding i løpet av påska. Akter ikke å fjerne meg langt fra solveggen på verandaen! Nyyyte!

1 kommentar: