fredag 25. desember 2009

Å finne gulvet

Å finne gulvet er et Feldenkrais-begrep. Vanskelig å gjennomføre både i travel førjulstid og når man har gjester. Men jeg HAR faktisk greid å rydde meg tid til noen minutter på gulvet, med øvelser, den siste uka. Ikke så mye som ryggen vil, men nok til at jeg står oppreist!
Det blir alt for mye sitting disse dagene.
Og mens jeg har lært meg å spise moderate mengder middag dette året, var kake- og godteribremsene dårlig trent, kan man si. Hvordan kan man med vilje påføre kroppen så mye ubehag? STØNN! Her skal det bli hverdag i matfatet jo før jo heller!

5 kommentarer:

 1. Her gleder en seg over at en finner gulvet - rent fysisk! Legoalderen er over og levningene av et tidligere lakert tregulv dukker opp!

  Dit ned har jeg ikke tenkt meg, til dels er det kaldt der, og hva trening og mosjon angår har jeg bestemt meg for å spise meg opp i julen, for det er jeg garantert å lykkes med!

  Leser lengre nede hos deg at du har minsket vekt med 16 kg dette året! Imponerende. (Men hadde du så mye "til overs") 16 kg ned hadde vært ideelt for meg!

  Ha en flott 2. dag.

  SvarSlett
 2. Dét er jo også et problem med å finne gulvet, man vasser i det meste noen år til her...
  Men angående de 16, (nå etter jul 14...
  :-(
  ...), så var det nok å ta av, ja.
  Det er nå 13 kg igjen til jeg når medisinsk idealvekt for dame med min alder og kraftig beinbygning. (For det insisterer jeg på å ha. Dessuten vil jeg ikke være bare skinn og bein, heller...)
  Så neste september, kanskje. Ser det går smått og trått nå når det er kaldt og jeg beveger meg lite. En halv kilo ned i november - influensa til tross, og bare oppover nå i desember.

  SvarSlett
 3. alder, høyde og beinbygning, mente jeg selvfølgelig...

  SvarSlett
 4. Her finner du ikke gulvet det skal jeg love deg. Blant kjøkkener og bilbaner... herreminnhatt.. hvor tydelig må jeg være til Gubbens familie. Jeg har bedt på mine knæææær, "vær så snille å ikke gi han bilbaner, jeg har ikke plass!" Joda...to stk... sukk.

  Men du.. vi må gå tur. Eller retter sagt, du må dra meg med på tur. Lover du?

  SvarSlett
 5. Tur kan det nok bli, men ikke så lenge det er kuldegrader. Selv om jeg har fått astmaspray og det hjelper...

  SvarSlett