lørdag 8. mai 2010

Blomkarser i kø

Dårlig idé med bloggpause nå som jeg har masse hagesaker å rapportere...
Selv om store deler av dagen har vært viet "privat-taxi"-virksomheten storfamilien har bruk for i ny og ne, har jeg vært ute det jeg kan.
Solsteinen har omsider blitt fri for vissent ugress, og inviterer til morgenkaffe.
Litt raking med jernrive - smått og pent, ikke mange kvadratene med den per dag, det merket jeg fort.
Urtebedet ble nesten ferdig luket, og lavendelen er i god form etter vinteren. Det er NOK markjordbær som har holdt stand, også. Og at jeg noen gang tok inn gul valmuesøster, også i dét bedet, det skal jeg nok få angre i enda noen år, ser det ut for...
Blåbærbuskene skal klippes for frostskade.

For noen dager siden fikk jeg ryddet så pass i plantebrettene at jeg fikk alt opp i øverste etasje. Nå har jeg nesten tømt småpottelageret mitt - og det var ikke så lite, så nedre brett er nesten fullt igjen. Av sju potter petuniastiklinger og resten blomkarse, fire slag.
Vanlig slyng i mengder, jeg rakk ikke å stoppe hun som tømte frø i vann...
Broketbladet aprikosfarget, og det minner meg på at jeg må få sådd cerinthe, de to var så lekre sammen. Kanskje jeg rett og slett stikker et cerinthefrø i hver potte? Det er jo året for forenklinger, så det kan skje...
Så var det de to "ekstra", som skal blandes. Whirlybird Mahogany eller mahogny, litt usikker på stavemåte her, og Black Velvet.

Ellers har jeg vært veldig skuffet over at stokkrosene som skulle til Kragerø så ut til å ha frosset i hjel alle som en. Men nå har jeg begynt å lure på om de kanskje reiste østover i fjor høst? Det er jo ikke et vissent blad igjen?

5 kommentarer:

 1. Så deilig at du ikke klarer å holde ord med bloggpause nå.... Alltid koselig å lese i bloggen diN, Anita!

  SvarSlett
 2. Ene med siste taler! Du får jo gjort mye også syns jeg, og da syns jeg det er spennende å følge med i bloggen din!

  SvarSlett
 3. Kan ikke huske noen stokkroser som skulle til Kragerø, jeg. Mente jeg hadde fått noen for et par år siden, men sikker blir jeg ikke før jeg ser om det kommer eller ikke i sommer. ;)

  SvarSlett
 4. ;-)

  Hm, ingen stokkroser der heller??? Det er én i et bed, her, men ellers ingen. De skulle være av det mørkelilla slaget.
  Har jeg gitt dem til noen andre?

  SvarSlett