tirsdag 12. juni 2012

Arbeidsdag i hagen

I dag har jeg avspasert, og tilbragt dagen i hagen. Jeg har fylt opp to etasjer pallekarm, fikk to lange av mannen til en venninne. Dermed er en kompostbinge og diverse sekker halvråttent ugress tømt. Oppi karmen kom det to gresskar Blue Hubbard, der hannblomstene allerede stod sprekkeferdige inne i stua. Et frøbånd med sar, og rødbladet mitsuba kom også oppi. Og to blomkål, og noen halvspiste ringblomstspirer. Men de sistnevnte har bare midlertidig asyl til de blir noe å se på. Da skal de få egen potte ett eller annet sted.
Målet med dagens innsats var å få tømt overlys-stativet inne, slik at tomatplantene kan flytte UT. Da trengs nemlig stativet til å holde plasttelt. Det skal bli fint å få til å slippe ned persienner i stua igjen, for å si det sånn. Tomatene er fullstendig forvokste. Og inni dem er det filtret inn ymse chili og paprika. Vi må definitivt være to for å løse flokene.

Jeg klarte å tømme brettet - men nå er det til gjengjeld potter på stuebordet. Plutselig "låste" kneet seg, så nå sitter jeg her og surmuler med varmepakning både her og der. Ryggen syntes jo heller ikke at full dag i hagen var tingen - spesielt ikke med innlagt rask gange på asfalt og busstur med en skikkelig rykk-og-napp-sjåfør. (Lang historie...)
I morgen ettermiddag kan kanskje tomatene komme seg ut og stuebordet bli tomt, det også? For da er sikkert kneet bra igjen. Det er jo sjelden at det varer mer enn noen timer, heldigvis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar