lørdag 21. november 2009

Tid for hagebøker, og generell planteoppdatering

Jeg var i grunnen positivt overrasket over at filialen min hadde et såpass bra utvalg av hagebøker som den har. For øyeblikket er jeg i grublefasen med Skyggeplanter, og litt mer i drømmeland med Gjennom hageporten : til hundre års hageglede. Ett HFA er også på hjembesøk mens jeg fisker etter aksept for Cottage Garden-tanken hos Assisterende Utførende Gartner her i heimen.
Jeg har alvorlige planer om å få litt farger inn i skyggene her i lunden. Men det spørs om ikke jeg inviterer frittalende sjeler til kritisk idé-dugnad sånn til våren en gang.
Ellers sysler jeg med frøliste om kveldene, men Excel var ikke noe å ta i mengder, sa armene mine. Så da blir det i mindre doser. Det er jo ikke akutt behov for frøoversikt nå i november.
;-)
Én oversomret hippe har fått knopp, den andre er jeg tvilende til. (Men den kan du til gjengjeld se bilde av i lysbildene på siden her, slik var den i sommer en gang, døgnville tulleplante!)
De tre orkideene mine har fått nye blomsterstengler, og én har stått lenge med store knopper. Den har nå blitt nesten druknet, og knoppene ser pjuske ut. Drukning er en sjelden problemstilling her i huset, men knoppene har vel inspirert noen til ekstra omsorg, tenker jeg. Sukk! Men jeg trenger hjelp til vanning, så jeg later som ingenting, og fortsetter å takke for hjelpa!
Det ser ikke ut til å bli blomster på julekaktusene i år, de fikk ikke sommerferie, så de sturer. Men jeg har fått til en del stiklinger, og det er i alle fall hyggelig!

2 kommentarer:

 1. Jeg har de fleste hagebøkene mine i esker for tiden, men snart, snart kommer den nye bokhylla og jeg gleder meg enormt til gjennsynet :D
  Hagebøker er kvalitetsvinterhaging.

  SvarSlett
 2. Ja, ikke sant! Deilig å drømme seg bort i novembermørket.
  Jeg husker forresten tante nektet å melde seg inn i en ny bokklubb hvis hun ikke fikk abonnere på bokhyller samtidig...
  ;-)

  SvarSlett