lørdag 14. august 2010

Omkalfatring og annet energipåfyll

Det flyttes og ryddes i storfamilien om dagen, og innimellom havner saker og ting her hjemme. Stålhyller, skal få plass i boden. Bøker. Div blomsterpotter, men de fleste uten hull. Stusser litt på det, de er veldig grove i stilen, typisk "utendørspotter" slik jeg ser det.
I går reddet jeg et porselensservise farmor hadde med fra sjøen, med geisha-bilde i koppene - men hvor skal man ha det? Løsningen ble å ominnrede i kjøkkenskapene, lempe ut fra sjenken i stua noen duker og gardiner som ligger og venter på bedre tider, vinglass ut i sjenken, fylle de nye trådsskuffene med hobbysakene til vesla og mor - endelig ut av langskapet med dem, og så videre.
Altså: Skuvmil, på godt trøndersk.
Burde vel ha brukt denne deilige seinsommerdagen på stranda eller noe slikt, men er veldig fornøyd med å ha fått ordnet så masse underveis!

Etterpå skulle familien utrette hemmelige ting i butikker jeg ikke fikk vite om, og dermed fikk jeg en rolig stund på biblioteket - og fant et Hagen for Alle jeg ikke hadde lest. Trallala!
I tillegg til et par bøker jeg skal bruke til bokprat senere i høst. Den ene gleder jeg meg til, selv om den var himla tjukk. Den andre - vel, den skal leses. Er den noe videre, får dere vel vite om det, tenker jeg.

Ettermiddagskaffen ble inntatt på verandaen sammen med hyggelig besøk, og med testsmaking av is: Eplepai-og-rabarbra-is, knallgod! Kan bli min nye favoritt?

Og så en runde i hagen i kveldinga, den er ganske forsømt for tida. Men nå har jeg fått ned alt bringebærkrattet som så sykt ut, og så må vel riset brennes... Vesla tok sin tørn med rosesaksa hun også, så nå ser ikke astilbehekken vissen og shabby ut, lenger. Nå er den bare grønn og frodig! Hun er virkelig en flott assistent!
En squash fant jeg også... og veslemor fant sukkererter. I morgen tror jeg vi skal ta en STOOR runde med persillehøsting, den er mer enn frodig! I grunnen bør hele krydderbedet omorganiseres, det har blitt alt for tett med likt og ulikt. Boquet Garni på rot...

En hvit-med-litt-lilla superpetunia fikk langtidsgjødsel, nedklipp og større potte. Pusle & kose.
Deilig dag, og nå tror jeg jeg skal lokke mine to menn ut på verandaen for å se etter stjerneskudd...
:-) Fortsatt god helg!

2 kommentarer:

  1. Man kan ikke velge ny favorittis etter bare én smaksrunde! Foreslår at du kjøper inn din(e) nåværende favoritt(er) i tillegg til den nye typen. Så sammenligner du skikkelig før du bestemmer deg. 20.8. er en god dato for testingen. ;)

    SvarSlett
  2. He-he, ja det er kanskje litt overilet...
    Men det kan bli vanskelig å komme inn i kjolen jeg akter å ha på den dagen hvis jeg prøvesmaker for mye?

    SvarSlett