fredag 2. september 2011

Biblioteksesongen i gang :-)

Det er noe hyggelig over å starte høstsesongen på folkebiblioteket igjen. I vinter gikk det opp for meg at det er lov å være vinterlåner - selv for en innen faget. Bøkene jeg selv formidler er jo ikke helt i samme kosekategori som det man vil krølle seg opp i godstolen med, så jeg er veldig glad i folkebiblioteket. Det er  ikke en plikt å lese all slags litteratur lenger for å være orientert, nå kan jeg igjen skumme fløten!
Og fløten for meg, er hagebøker, bøker med flotte illustrasjoner av annet slag, feelgood-romaner, Den Gode Store Romanen, litt lyrikk, høytlesningsbøker og spennende ungdomsbøker. Men minst like mye blader. Jeg elsker faktablader av ymse slag, National Geographic er en favoritt, og luksus-innkjøpet (kjøpt to ganger i løpet av de siste sju åra)... er El Mueble. Et superfasjonabelt spansk interiørblad der jeg HVILER, og innbiller meg at jeg holder spansken ved like. Skjønner ikke kvartparten, men pytt. Hvem trenger det med slike bilder?

Selv om jeg var ganske bestemt på å ikke låne noe etter påske, har jeg nå vært litt sporadisk innom da. Men nå er det september, og med den værmeldinga passet det fint å ta med seg en bunke blandet drops med det samme jeg var innom for å stemme.
Det ble ingen bøker med hjem, hjernen er litt død om dagen, men Hagen for alle, Rom 1-2-3 og Illustrert vitenskap. Da passer det greit at den kvitre gale mannen min er på Lista for å vinke farvel til smarte fuglene - de som drar for i år.
Nå skal jeg bare få lagt et barn, og smiske meg til å få låne "pels"-pleddet til den andre, skjenke meg selv noe veltemperert, og SÅ blir kvelden ganske perfekt!
Kveldens høytlesning er fra boka Prinssesser, forresten...

1 kommentar: