søndag 27. februar 2011

Clivia m.m.

I dag har jeg lært mye nytt om Clivia. Jeg har vært innom LadyClive fra Hagegal, og fått tak i to frø av gul clivia, og jammen var det mulig å få kjøpt frøplanter også. Så det måtte jo både mor og jeg!
Stiklinger av rosa hengepellis ble også med hjem, tralala!
Nå leser jeg om frøformeringen til øyet blir stort og vått - OG: Ikke bare finnes gule, det finnes også variegerte! Og mange fler! Jeg ligger tynt an i forhold til ny dille. Må nok kjøpe nytt hus... De er jo ikke akkurat småvokste.

Flotte bilder fikk vi se samtidig - hun holdt til på et galleri, skulle gjerne gjort et lite innhugg på den fronten også.
Men i dag har bilen tatt vinterferie - den vil visst ha ny startmotor. Så det blir ingen økonomiske eskapader innen kunstens verden akkurat nå.

Eneste "eskapaden" er at vi skal til et badeland i nærmeste framtid, og selv dét er kombinert med omsorgsarbeid for gubbens del. Så nå forsker jeg på leiebil. Sukk. Men det skal bli hyggelig med et lite avbrekk. Vi får til og med låne med oss nevøen - ekstra hyggelig!

4 kommentarer:

 1. Clivia må jeg nok google - har ingen peiling på hva det er - enda. Leiebil derimot - det hadde jeg i 10 dager like over nyttår, etter å ha blitt påkjørt mens jeg sto helt stille... Det ordner seg nok. Ha en trivelig tur til badeland!

  SvarSlett
 2. Clivia er bare nydelige! Sto med en fiin, orange en i hånda på IKEA i dag... Men den ble ikke (!) med hjem..
  God tur til badeland, og "gratulerer" med ny startmotor! Sånt er alltid veldig morsomt å putte pengene i :-(

  SvarSlett
 3. for en tid siden kjøpte jeg meg en orange clivia på Ikea. Har av en eller annen grunn sett på denne planten i årevis uten å anskaffe. Pris??? ja, men på Ikea var den overkommelig. Altså den ble med hjem, - Men før den var i hus var blomsten(knuppene) brukket av. Den ble satt i vann og kvitterte med blomstring der. Nå står min ervervede clivia med sine grønne blader, og så får vi bare se hva fremtiden bringer.

  SvarSlett
 4. Jeg har hatt en helt enorm oransje en tidligere. Fikk avlegger fra folkebiblioteket, der var det ei som var så flink med planter.
  Var litt skeptisk til hele avleggeren, må jeg tilstå, men hun visste nok hva som skulle til!
  Tror den fikk nytt hjem da vi flyttet sørover?
  I alle fall var den plutselig blitt upraktisk å ha på gulvet med baby (og livsfarlig å ha høyere opp) da vi kom hjem. Egentlig en utrolig grei kontorplante, tåler det meste.

  SvarSlett