mandag 21. februar 2011

Litt om gjenbruk, restemat denne gangen

Jeg hadde et langt og morskt innlegg om blogging som potensiell miljøfiende for en liten evighet siden, og ble da oppfordret til å komme med miljøtips for å bidra til en mot-trend.
Dette har jeg ikke glemt, men heller ikke fått ut fingeren til - for temaet er stort og hva skal til for at det er et GODT tips?
Nå velger jeg å bryte opp temaet i mindre biter, og oppfordrer folk til å komme med ett eller flere tips. I dag når det gjelder restemat. Å spise restemat gjør at man søpler mindre, forbruker mindre, betaler mindre. Og det er fullt mulig å få det godt.
Favorittene her i huset:
 • Ris, som blir til rislapper. Risgrøt som andre bruker til rislapper, blir det aldri rester av hos oss... Men middagsris funker like fint i lapperøra.
 • Halvsvette ostebiter, som i småbiter hever en hver omelett. Spesielt når man er laktosefri i dietten og ikke har "en skvett fløte" i noe som helst. OBS: Bruk den stekepanna som slipper lettest!
 • Pølser, særlig grill, er gode som pålegg. Bergbysennep og tyttebær er fint som tilbehør.
  De ligger bedre på skiva hvis de blir delt på langs ;-)
 • Tørt brød. Vi lager griljermel av det, mest for å være på den trygge sida i forhold til skumle sukkerarter mht husets diett. Litt mindre tørt blir det ostesmørbrød eller rett og slett sendt i brødristeren.

2 kommentarer:

 1. Det er mye godt en kan trylle frem av restemat om man vil.
  Kalde kokte poteter f.eks, de kan brukes til mye.
  Jeg bruker dem sammen med andre rester og lager en stor eggepanne/omlett. Den er god på skiva både varm og kald.

  SvarSlett
 2. Og skal omeletten hete noe fint, kan man kalle den tortilla de papas...
  ;-)
  En favoritt her i huset!

  SvarSlett