lørdag 16. april 2011

Little Tiger og pellis og litt til

Prøver meg på dahliaknoller i år, og har startet med å legge "Little tiger" til spiring. Jeg har lagt den oppå jorda i potta den skal ha, dynket den litt og satt på frostvakt hos den ute i boden. Kan det gå bra sånn, tro?
Har kjøpt én georginetype til, høyere og mørkere. Er litt i villrede om jeg bare skal gjøre det samme med den, eller om jeg skal gi den en varmere start?
Ellers er vesla veldig fornøyd med 50% spiring på peanøtten vår!

I løpet av helga håper jeg å få pottet om en del pellis som har overvintret. De trenger vokseplass. Fire krukker har blomsterknopp. Tre av dem er "en eller annen stikling" som har brukket av og havnet i ei ledig potte en dag jeg ikke rakk å merke, så jeg er veldig spent på å se hvem "mor" er.

To pelliser som desperat trenger plass er fra gubbens fjorårsfavoritt, en hvit med mørkerosa flekk ytterst på kronbladene. Engelsk tror jeg. Morplanten har også overlevd, så de tre kan bli en søt gruppe sammen. Litt stolte over dem, for jeg har vært flink til å knipe dem. Og der har jeg alltid vært så pysete. Men i år har jeg skjerpet meg.
I dag fikk solanumstiklingene et lite knip, de også! Glad de har røtet seg, litt skeptisk til om den store vil holde til den kan ut. Tror jeg må prøve å gi den litt "snillere" belysning enn het morgensol uten persienner byr på. Men i morgen (igjen) skal persiennene opp! Basta!
:-)
God helg!

2 kommentarer:

 1. Hei så fin blogg.
  Jeg har kjøpt meg noen dahlia jeg også ,gleder meg og håper jeg får det til.
  Takk for titten la meg som følger.
  Ha en fin dag Marit.

  SvarSlett
 2. Så hyggelig med ny følger! Litt usikker på disse dahliaene så langt, det er ikke mye spiring å se...

  SvarSlett