mandag 25. april 2011

Tomater og rabarbra - og litt oppsummering så langt

Tomatene fra Mete (tusen takk!) har omsider fått større potte, og en egen hylle foran kjøkkenvinduet. De er gode halvmeteren høye, så det var definitivt på tide! Veslemor har ribba seljekvister til den store gullmedalje, så mor har plantepinner nok å ta av.
Squash som kom fra samme sted, har fått minidrivhus over seg og en hel murerbalje i verandaens solkrok. Håper det kan gå bra. Føler meg forferdelig uforsiktig som planter ut sånt så tidlig, men den truet med å ta over stuebordet...

Det spirer i frøpottene til Glaskins perpetual-rabarbra. Flotte, kraftige småkrabater. Jeg elsker sånne tykke, gode småspirer. Som ser ut som de har tenkt å tåle en støyt. Nå har jeg jo fått enda mer skygge pga ny veranda, så rabarbra kommer godt med.
Flere pelliser er i blomst. Jeg vet jo at jeg skal knipe første blomsten, men det har jeg sjelden hjerte til. Eller så er det det at jeg er så dårlig til å merke plantene, kombinert med nysgjerrighet over hva som kommer?

Flere av de såkalt frostsikre pottene har tatt kvelden denne vinteren. Jeg pleier å ha dem i garasjen, så frostsikkerheten har ikke vært testet før om årene, men det rakk jeg ikke å få organisert sist høst. De som ble satt inn i garasjen med løker i, er jo hele, heldigvis. Og den første, full av scilla, er nesten avblomstret. Det ser imidlertid ut for at jeg eller "en hjelpende hånd" har sneket noen tulipaner oppi i tillegg. Ideen kunne vært at de skulle dekke scillaene etter avblomstring, men enten er spireprosenten på trynet, eller tulipanløkene noe skjevt fordelt i potta. Nabopotta er imidlertid full av nestenhvite-med-litt-rosa-kant tulipaner. Kjøpt som Anguelique, som jeg egentlig trodde var mer rosa.

Så er både mor og vesla veldig fornøyd med peanøttene, som nå spirer begge to. Flott bladverk!

6 kommentarer:

 1. Så gøy at tomatene liker seg godt! Og squashen også! jabbadabbadu!
  Her har pellisstiklingene klart seg bra, sikkert fordi de forsto at jeg ikke er blodfan. Sitronstiklingen derimot :-( Det gikk peisveien.. Jaja. Tap og vinn med samme sinn!
  Men rabarbaraen fra i høst, den liker seg godt, vet du! Har den noe navn, forresten? Har så annerledes blad enn den jeg har fra før.
  Fikk du forresten julerosestiklinger i fjor? Jeg har en bønsj i bedet, så gi lyd / stikk innom hvis du er interessert :-)
  Ha en god uke!

  SvarSlett
 2. Så synd med sitronen, glemte jo å sende med deg rotningshormon også, da. Godt de andre oppfører seg!
  Fjorårets rabarbra er dessverre navnløs for meg.
  Juleroser tar jeg gjerne i mot, fikk av Amo i fjor, men de tok dessverre kvelden i løpet av vinteren. Til helga, kanskje? Sender deg en mail eller melding, jeg...

  SvarSlett
 3. Hei! For en spennende hobby du har. Jeg har ansett meg selv som hagegal også, men innser at jeg er mildt angrepet foreløpig ;-) Men du, har du adressen til noen som selger rabarbrafrø?? Har en venn som samler på "alt", nå inklusive rabarbra.
  Hilsen Nina fra Hedmark :-)

  SvarSlett
 4. Heisann, Nina fra Hedmark!
  Runåbergs fröer har i alle fall en som heter Glaskins, jeg vil tro det er den samme.
  Men de er stengt fram til 17. oktober. Link her:
  http://www.runabergsfroer.se/?p=512
  Impecta har også: http://eline.impecta.se/servlet/us_pyra?wts.PAGE=h_showi.htm&p=H&$22301=9450
  Pass på å holde deg under 200 kr i bestillinger hvis du bestiller fra Sverige og andre "utland", for å unngå toll.
  Selv fant jeg frø i Den omreisende frøboksen hos Hagegal.no (boks 2, men det kan jo endre seg) Der var det jo forskrekkelig mange fristelser, og det vil være løgn å si at jeg har fått alle i jord... :-( Når man får en sånn frøboks, innser man jo fort at man bare er sånn halvveis gal i forhold til en del Skikkelige Entusiaster.

  SvarSlett
 5. Tusen, tusen takk :-) Da skal jeg bringe opplysningene til min venn. Skal tilbringe mer tid her inne på bloggen din for å hente inspirasjon til min egen hage som er under utvikling (noe hager for så vidt er hele tiden.....;-) )
  Hilsen Nina (fra Hedmark)

  SvarSlett