søndag 3. mai 2009

Biblioburros

Jeg er så fascinert av hverdagshelter blant kolleger i andre land. Håpet om at litt mer kunnskap skal føre til litt mindre fattigdom og lidelse for de menneskene de er i stand til å nå. Som gammel bokbuss-bibliotekar er de mobile bibliotekvariantene spesielt nære for meg. Jeg har også sett folk blomstre fordi avkroken de bor i ikke er glemt. Fra min gode venninnes bibliotekblogg sakser jeg denne skjønne filmsnutten om en lærer som ikke har bokbuss, men bok-eslene Alfa og Beto i det ulendte fjell-landet nord i Colombia. Bibliotek-eslene har forresten sin egen blogg her. Jeg har prøvd å finne ut hvordan man kan donere, - jeg sitter jo med noe spansk i bokhylla... men finner ikke ut av det. En av dere spansk-flinke, en dag dere har tid?
Tidligere har jeg vært borti Kenyas variant: Bok-kameler. Her er det anvisning om donasjoner, både av bøker og penger. (Tar i mot bøker på engelsk, swahili og somali.)

6 kommentarer:

 1. Hei, takk for pakke! Sender til deg i morgen tidlig, var litt forsinket.
  (Men hva var det andre??)
  Klem, Gunn

  SvarSlett
 2. Å, ja, det gikk litt fort da jeg skulle pakke, så jeg fikk ikke satt på merkelapper. Rødbladet rhododendron Elizabeth Lockhart og magnolia Susan. Hvis det var enda en type, var det antakelig gullasalea. Men det husker jeg ikke helt. Syntes plutselig det ble så dumt med bare de få greinene når jeg likevel var i farta. Og så husket jeg at du var lei deg for å gå glipp av et rhodo-møte, så da ropte den rødbladede litt på meg.
  http://hiddenacresrhodos.com/Pictures/hybrids_af/thumbs/Elizabeth%20Lockhart-1.jpg

  SvarSlett
 3. Krise!
  Daniel skulle gå på posten for meg, og "glemte det", først på dagen i går, og så igjen i dag! Jeg sender pakken, siden den er klar, og så får jeg heller sende nytt om det er helt ubrukelig.
  Skummelt å glemme slikt, jeg ble nesten enke ;o)

  SvarSlett
 4. Gi ham en klem, det var ikke tippekupongen med ti like rekker...
  ;-)
  (Det skjedde visstnok i barndomsbygda mi. Barnebarnet skulle levere for bestefaren, og han hadde levert samme rekka i årevis. Barnebarnet lot som ingenting, men bestefaren kunne rekka si utenat. Resten av historien kjenner jeg ikke.)

  Og forøvrig var det jo jeg som skyldte deg, da...

  SvarSlett
 5. Har morro av å dele med meg. Du får en pakke med litt ymse innhold. 1 drueplante, tror det er en rød, nordamerikansk som heter Nordica, etter muntelig overlevering fra han jeg fikk mine kvister fra. Den har ikke produsert noe ennå, så jeg kan ikke bedømme det. Videre tror jeg at jeg satte oppi en neve småplanter av allium 'hair', noen viola påstått 'rubra' men åpen bestøvning og det hele. 1 liten Dicentra Excimia og en bit av en morsom staude som jeg ikke har navnet på. Mørkt bladverk og rosa blomster etter det jeg husker. Stammer fra Line. Om du ikke vil ha det, så gi det bort. Jeg koste meg da jeg tok en lesepause for å finne planter til deg.
  De som kom fra deg er vel forvart i drivhuset, jeg krysser fingrene!

  SvarSlett
 6. Åh, hurra! Hair har jeg prøvd meg på, men ikke helt vellykket er jeg redd. Nå skal den få litt mer fokusert omsorg i potte! Viola er alltid like velkomen - har jo nettopp fått meg et lite "fiolhjørne".
  Dicentra Excimia har jeg heller ikke - men div. andre hjerter står litt "rondtforbi" - så det er midt i blinken! Og så er jeg svak for mørkt bladverk, så den blir spennende. Og druen har satt i gang et helt prosjekt - lenge tiltrengt - rundt patioen. Det må matplanter til for å få livsledsageren interessert, men nå blir det buer til klatring, her!
  :-)

  SvarSlett