lørdag 16. mai 2009

Utskeielser

Etter å ha vært snusfornuftig i forrige innlegg, kan det kanskje balanseres med dagens program:
Først litt rydd og jobb i heimen, da - det er jo dagen før Dagen.

Men SÅ en tur på Herli' Land der jeg møtte en venninne som sjelden er i byen. Kjempehyggelig - og brownies med is og butterschotch-saus (eh - staving på den sausen?) er ikke å forakte. De har kalt desserten Oh My God, og det er helt korrekt benevning. (Fedon ble dyttet lengst bak i en krok av hjernen, jeg hadde til og med latte med smak... ) Utdrikningslaget som landet på bordet ved siden av var heldigvis ikke av det mest hemningsløse slaget, og de to babyene som var med, var rimelig fredelige. Litt butikk-rusling ble det også tid til, jeg er velsignet med venninner som bruker lenger tid i bokhandelen enn på HM. Så det ble en del boktips jeg tar med videre til neste bibliotektur!

Neste stopp var tivoli, der min snille pappa har sponset hvert barnebarn med tohundre kr. Like fullt var lommeboka jevnt åpen i de tre timene de spant rundt. Ungene nikoste seg, og jeg var veldig glad for at vi tok det i dag i stedet for i morgen. Forrige 17.mai-tivoli var rent traumatisk, med fulle voksne som dyttet ungene ut av køene og køene var helt vanvittige. I dag brukte hver unge ett ti-klippskort hver uten å stå i kø i det hele tatt. Fire runder radiobil og enda 6 aktiviteter, det rekker du ikke på 17. mai! Så var det sukkerspinn og slikt, da. Og guttungen greide å vinne stooor basketball. Det prøvde han veldig på i fjor også, men i år gikk det på første forsøk. Veslemor har lært litt om de store bamsene man ser og de små man vinner...

De har vært ganske daffe i kveld, måtte dyttes inn i dusj og badekar. Vi voksne har vært noe mer aktive før vi flatet ut.
Nå er vi klare for storinnrykk og innekos i det varslede regnværet for morgendagen! Gratulerer med dagen som kommer, alle sammen. Vi er heldige som kan feire en slik dag!

5 kommentarer:

 1. Hei Anita!
  Høres ut som en kjempe dag. Og for en luksus for ungene da. 2 dager med opplevelser og ikke minst at de unngår kø, for det er pyton det.
  Gratulerer tilbake med morgendagen.
  Vi skal ut å se på nest eldste barnebarn, snart 3 år, som skal ut i tog med barnehagen for første gang.

  SvarSlett
 2. For en dag for både mor og barn:-)

  Siste værmelding sa bare beskjedne byger.....

  SvarSlett
 3. Så smart å ta tivoliet dagen før! Vi har alltid skygget unna det forferdelige opplegget på 17 mai heldigvis.

  Babyer på Herlig Land??? Er det lov nå?

  SvarSlett
 4. Babyer er sikkert tillatt hvis man kommer 12-16 stykker i flokk og det er utsikt til å tjene full pakke og vel så det? Money talks, vil jeg tro?
  ;-)
  Håper treåringen trivdes i tog, Kristin?
  Her gikk barnetoget tre kvarter for tidlig, så noen ble alvorlig skuffet! Helt på gråten, faktisk.:-(
  Men så var det hjem til pølser og kake, med æren av å prøvesmake vaflene...

  SvarSlett
 5. Joda, barnetoget var topp, litt surt og kaldt da men....
  Ettepå dro vi tilbake til Søgne og fikk med oss Slavekoret og tale for dagen. Det var kjempeflott.

  SvarSlett