torsdag 21. mai 2009

Sortere

Fant denne sorterings-søkeren. Skriv inn avfallstypen du vil sortere, postnummeret ditt og få beskjed om hva slags søppel det skal sorteres som. Noe mangelfull, men med loggføringsfunksjonen bør den vel etterhvert utvikles til brukbar. Fant ikke plantepotte eller plastpotte, men blomsterpotte av plast, porselen eller keramikk står som restavfall. Da spørs det om det er potteskjulere de tenker på? Jeg er fremdeles ikke sikker på pottene vi bruker til å så og plante i...
Fant forresten tannbørste og potetgullpose da jeg søkte. Den siste var ikke helt enig med seg selv om den skulle være plast eller rest...

5 kommentarer:

 1. Hjelpes!!! Nå føler jeg at jeg har en jobb å gjøre her. Har ikke sortert så mye som jeg burde kanskje?

  SvarSlett
 2. Ja her trigger du definitivt den dårlige samvittigheten min gitt!! Plantepottene bruker vi da om igjen, gjør vi ikke det?

  SvarSlett
 3. Treig jeg! Har vært bestemor på heltid noen dager nå (2 jenter, 3 og 1 år). Slitsomt, men du så hyggelig. Sortering??? Stor synder jeg, men plantepottene bruker vi definitivt om igjen, gud så mange jeg har som skal vaskes og gjøres klar.
  Men, nå har jeg da fått erfare den nye trenden: tøybleier som skal skylles og vaskes..... Og nå som det endelig var blitt så lettvint da!!!!!!!!!!!!! Men, sant skal sies; søppeldunken min er ikke full av bleier etter en uke med små barn. Men, hvor mye sparer det miljøet??? Bestemor ser bare at det er mye mere arbeid enn da hun selv hadde sine bleiebarn (3 på samme tid)

  SvarSlett
 4. Jeg bruker definitivt pottene om igjen. Men plutselig er de jo sprukket av noen som bare løp forbi. Og da vil jeg kaste dem. Så i dag har jeg fått etablert en plast-søppel-pose i boden. Satser på at enkel skylling er godt nok for plast.
  Glad jeg slapp tøybleiene, husker mamma stod beskjemmet med turkis vask en gang en brillebukse hadde forvillet seg inn i kokvasken.(For de unge: Brillebukse var en truse som skulle holde bleier og plastsnipper på plass. Da min eldste lillesøster var liten, var knallfarger veldig in. Det var EN unge i byen som kledde de fargene, min mors venninnes adoptivsønn. Alle de andre så skummamelkbleike ut. Men trusene farget velvillig av med knallfargene sine. Stakkars mamma som var omgitt av skikkelig garvede husmødre. Ingen tørketrommel å gjemme miséren i heller...)
  Men de sier en unge produserer to tonn bleieavfall, så du har gjort en god innsats, Kristin! Flink bestemor! (Sjekk tallet før bruk, men jeg mener det var det jeg leste en gang.)

  SvarSlett