søndag 21. juni 2009

Bitteliten bekymring

Hadde jeg visst hvor mye jeg kom til å bekymre meg for akvariefiskene, for ikke å snakke om hva det ville koste etterhvert, hadde jeg aldri gått med på at pjokken fikk et akvarium i fjor sommer. Vi har mistet flere fisk, og det til tross for nitidig oppfølging av vann og verdier og temperatur. En runde med medisin også. Og stadig nye planter. Nå først er det balanse oppi der. I alle fall er det en stund siden siste døde fisk. Takk til den tålmodige mannen på dyrebutikken som gjennomgikk punkt for punkt slik at vi fant ut hva som var feil. (Ingen hadde fortalt oss at kullet skulle ut etter bare et par uker, tvert i mot husker jeg at jeg fikk beskjed om at det bare skulle være der, og byttes fire ganger i året.)
MEN: Det er en NY fisk der! Så vidt vi kan skjønne er det en sverddrager, og hun lever et farlig liv, ser det ut for. Både mor og far jakter henne til middag. Én liten cm gjennomsiktig fisk er ikke lett å få øye på, så vi har stått og stirret inn i flere runder i dag. ER hun der fremdeles?
(Jeg skriver "hun" fordi det ikke er sverd på halen, men egentlig tror jeg vel sverdet kommer etterhvert?)

5 kommentarer:

 1. Høres ut som et farlig liv dette:)
  Fisk i akvarium har jeg ikke rede på, men det er koselig og avslappende å se på. (hvis en bare ikke bekymrer seg for hvordan fiskene egentlig har det da)

  SvarSlett
 2. Akvarium til barn er ofte små og vanskelige å holde gode levekår oppi. Vi har gitt opp innefisk og har heller fisk i dammen ute. Der trengs det bare nytt vann med ujevne mellomrom (oppi med hageslangen og kjør på), mat og en rensk i løpet av året. Da skrubbes det over en lav sko.
  Allikevel husker jeg flere fødsler inne - særlig Guppy'ne var gode til å lage barn... De tøyt ut i hundretall med mer eller mindre snodige kroppsformer. Du svømmer ikke særlig godt når kroppen ser ut som en v...
  Og de som glemte seg i pumpa fikk ikke særlig langt liv de heller...

  SvarSlett
 3. Ha ha. Stakkars liten. Vi hadde også en liten sverddrager yngel bak pumpen i mange uker. Nå er han så stor at han har fått seg dame og greier. Sverd har han også fått. Tok lang tid.

  Her er akvariet flyttet ut på kjøkkenet. Storesøster ble tydeligvis lei. Så nå er det tatt fra henne. Så skal de jo liksom lære om ansvar osv da.

  SvarSlett
 4. Det er mye man skal bekymre seg for her i livet du....Min erfaring med fisk begrenser seg til to gullfisk i bolle som min bedre halvdel fikk til førtiårsdagen. De som ga den syntes sikkert det var festlig, vi syntes ikke det var like festlig...

  SvarSlett
 5. Nå har vi fått tre små bekymringer til!
  Jeg innbiller meg jo at de ikke hadde ynglet hvis de ikke trivdes, så sånn sett bør jeg kanskje senke skuldrene litt?

  SvarSlett