tirsdag 16. juni 2009

Sukkerogfettsjokk

Tidligere i dag ringte en lett desperat foreldrerepresentant og lurte på om vi kunne bake til sommerfest i morgen. Vi sa ja - selv om vi jo er grundig bortskjemt med å bli bakt for selv.
Nå er kaka vår i havn og ser grei nok ut - standard langpanne og ikke noe fancy som det min søster lager. Men jeg ble altså helt satt ut av alt sukkeret og smøret og sådant mer som skulle til. Fysjom!
Fant ut at jeg ikke har bakt selv siden melkefri Soft fremdeles var uten salt... Ikke rart pjokken nærmest måtte tvinges til sengs da det begynte å lukte godt! LOL!

6 kommentarer:

 1. Ja det er en grunn til at jeg har sluttet å spise alt mulig slikt........men kake er det som er tyngst å avstå fra må jeg innrømme.

  SvarSlett
 2. Beste måten å ungå spising av pepperkaker, eller kanskje sirupsnipper - er å lage deigen selv!!!! Da mistes all lyst på sådanne!

  Ellers er jeg en kakemons, og fruen er super på godkaker!!!!!

  SvarSlett
 3. Kake er godt det - av og til. Jeg baker ikke så mye selv jeg heller, det blir helst noe gjærbakst her i huset.

  Ang. flåttartikkelen i avisa så så jeg en for en liten tid tilbake og hadde tenkt å svare på den, men det gjaldt bare Aust Agder så da måtte jeg la det bli. Litt ergelig!

  SvarSlett
 4. Ja.. så er vi så innmari glad i sånne telefoner kvelden før, ikke sant?

  SvarSlett
 5. Kake ja, det er noe mine ikke er bortskjemt på. Men i morgen er det 5-årsdagsfeiring med krav om både fotball- og bilkake... Jadda. Har lånt former av ei bakedame på jobb, var på sms-runde for god lys krem til type muffins i går kveld (ikke glasur, ikke med philadelphia) Skulle også hatt en god fluffy krem - sjokolade.

  Ellers var jo kaken til din søster flott *ROLL* og langt unna mine evner og kunnskaper.

  God sommeravslutning!

  SvarSlett
 6. Oj, sånn respons da!
  Nå er mesteparten av kaka fortært - stort sett av andre. Jeg skjønte fort at slankerens beste venn er mangelen på galleblære... Øhg! Ett stykke kake og to never potetgull, og så takk for mat. Men de to nevene var sinnsykt gode, ærlig talt. Mange måneder siden sist!
  Men de andre som smakte syntes kaka var god, om ikke annet. Og så har kakedoktoren stilt diagnose på "rå i midten" og sagt at tildekking og ti minutter ekstra ville gjort den perfekt. Så vet jeg det. Til neste gang.
  Ellers er ikke jeg den som bør klage på telefoner kvelden før. Jeg har definitivt bidratt med mitt som foreldrerepresentant både her og der, men sant og si er det første gang jeg leverer kake. Med 4+4 år i barnehage og 5 år på skole... Må jo ha ramla ut av noen lister?!
  Innimellom har vi hatt med likevel, da, for å sikre det laktosefrie valget hvis min kjære var i kake-humør. Men bortsett fra en runde vaffelrøre for Våg har jeg sluppet unna. Og de har jo egen oppskrift - og lese kan jeg.

  SvarSlett