lørdag 6. juni 2009

Luke og rydde og bittelitt shoppe

Felleskjøpet stenger altså kl. 14. Det var ikke helt som jeg hadde planlagt. Vi har nettopp visualisert et gjerde som avtagbart klatrestativ på veggen mellom oss og naboen...

Montér hadde ikke gjerder og av en eller annen grunn lot vi brakettene være. Men Blomstertunet hadde. Så hadde vi spart oss en times runde hvis vi hadde tatt turen direkte dit jeg skulle likevel. Gjerde, klatrestativ til forfrosne ipomoeaer og to ripsbusker.
Jeg er helt oppgitt over de ipp'ene. Hos alle andre ser jeg flotte planter fra mine frø. Men hos meg ni-sturer de. Nå skal jeg hylle dem i fiberduk for å øke temperatur og skjerming.
Og så har de fått et hjørne med kveldssol. Håper de kommer seg!

Ellers har jeg vasket MANGE potter og fat. Og luket nesten 1/3 i den gamle, råtne vekstbenken som skal omgjøres til blåbærbed. Men før jeg vil kalle den et bed må den bli fri for ugress. Blåbærbuskene ble liksom bare parkert der i fjor da jeg fant dem igjen der min elskede lagde bed i det forhenværende syrinkrattet. (Der fant vi et kirsebærtre også, forresten, og det hadde nok plantet seg helt selv! Blåbærbuskene var plantet men druknet i kratt.)
Vekstbenken har også vært parkeringsplass for all sådd som ikke ser umiddelbart vellykket ut, og en del av de mest suspekte pottene fikk reisepass i dag.

Gubben har begynt på plass til ripsen. Og i samme slengen fikk jeg ryddet litt under sommerfuglbusken, i det jeg kaller fuglematbedet. Der kom eneste overlevende reveamarant på plass sammen med noen jordbærplanter jeg luket ut av plenen. Jordbær er favoritt-ugresset mitt.
;-)
Men amaranten er ikke så stor og kul som jeg trodde de ble. Spiret henger slett ikke, så det er nok den andre typen.

Det er deilig å ha "fått tilbake" mannen i huset. Nå er karakterene satt, han selv har hatt eksamen og han begynner å se lyst på livet igjen. Eneste skår i gleden er at han ikke har fått noe til høsten ennå. Men det ordner seg jo alltid, så jeg bekymrer meg i grunnen ikke. Har vært bekymret så mange somre nå, og det har alltid blitt en ordnings til slutt. Nå har han jo et fag til å utnytte, så det skulle tilsi at sjansene er økt.

3 kommentarer:

  1. Jeg tilbragte også uendelig mange somre med å bekymre meg for høsten, og det løste seg alltid. Så jeg sluttet like godt å bekymre meg........

    SvarSlett
  2. ;-)
    TurboLotte: Egentlig er jeg like fornøyd med å greie å ta de nødvendige pausene som med det vi får unna. Men ja, i går (og i dag) jobba vi bra!
    Ellea: Ja, det gikk omsider opp for meg at det er virkelig bortkastet energi!

    SvarSlett