søndag 8. februar 2009

Takket være søs

To ganger i året kommer denne typen overskrifter i mine blogger. De gjelder barnebursdager, der hun stiller med kake og kyndig kjøkkenregime. Uansett hvor mye jeg synes jeg har ordnet og planlagt på forhånd, så skjærer ting seg når vi kommer til the final countdown. F.eks. å slå på pølsevannet så det koker tidsnok. Eller få bløtt lefsene tidsnok til å få smurt dem i god tid.

Denne gangen hadde jeg for sikkerhets skyld glemt å telle med bursdagsbarnet slik at det var en dings for lite av et par ting som skulle opp i godteriposen. Heldigvis var husets tiåring bestikkelig nok til å godta en "godtepose speciale" for ham selv og den jevngamle fetteren da vi to pakket dem fredag kveld. Men så, tre timer før bursdagen, fikk vi melding om at han som hadde meldt avbud gjerne ville komme likevel. Veldig hyggelig, for det er en av favorittkameratene, men plassen "hans" var blitt overtatt av en lillesøster som manglet barnevakt når hennes storebror ikke ville gå uten mor. Så da ble tiåringen sendt ut for å supplere nok en godtepose...

Men for en gjeng å ha på besøk! Tolv fire-femåringer er ikke min favoritt-fantasi, spesielt ikke rundt et bord beregnet på max åtte... Men både bordsettingene og leken med tre lekestasjoner i vårt trange hus gikk fullstendig smertefritt. Én liten megling i sjørøverskutekroken, og ei som var litt i overkant ulykkelig da hun skulle gå. Det var det hele av dramatilløp.
Og nå skulle jeg hatt bilde av prinsessekaka, selvfølgelig. Men det får bli når noen med bedre armer er inne og kan musepeke. Skjørtet til sjokoladekakeprinsessa hadde samme farge som ballkjolen til veslemor. Dét sier vel nok om Søs og hennes sans for detaljer.

3 kommentarer:

  1. Dette hørtes ut som et ualminnelig vellykket barneselskap:-) Hadde helt glemt hvordan dette kan arte seg, men ble minnet på det nå.

    SvarSlett
  2. Husker med "gru" guttenes bursdager med uendelig mange med krigere, sjørøvere, som flakset rundt i huset. Eldste mann er januarbarn så det bare måtte bli innomhus, yngste er juni så det var godt med uteleking hvis det ikke regnet forferdelig. Hadde ikke hatt energi til det i dag. Lærte etterhvert å lage akekonkuranser ute for avlastning til eldste og det var utrolig vellyket.Var det godvær ble det vannavkjøling på sommeren til yngste. Koselig var det læll da. Glemmer heldigvis alle uhell raskt.Om ungene husker så mye av det er jeg virkelig usikker på.

    SvarSlett
  3. Vi har også hatt noen varianter, med den lett aktive guttungen. Gymsal + svømmehall for noen år siden var supert for ham, mens en litt sartere klassekamerat ville hjem "fordi jeg orker simpelthen ikke dette bråket mer". Jeg hadde mest lyst til å stikke av sammen med ham, men kunne ikke godt ringe min egen mor (hun var der allerede som assistent...) Det var forresten samme ungen som jeg måtte gå tur med året før da de andre storkoste seg med ballong-leken. Stakkars pjokken.

    SvarSlett