onsdag 14. april 2010

Dagens

Innsatsen på fridagen ble litt redusert av at jeg ikke har vært helt i form, men bedet ved veien er i alle fall nesten ryddet for gammelt lauv nå. Så har jeg klipt ned to Jackmanii og en President, og da de var dyttet opp i bingen, var det ingen vei utenom: Ny binge. NÅ! Det skulle jeg egentlig ordne i fjor, men den sank jo en del i vinter, så jeg har hatt en liten "grace period".

Heldigvis hadde jeg en maken binge til den fulle! Endelig et harmonisk punkt, noe som ikke er fra hvert sitt prestegjeld... Så får det ikke hjelpe at det harmoniske punktet er av grønt, plastbelagt gitter fra Biltema i stedet for lekker pileflett...
Eneste mulige sted for bingen ble tømt for litt jord, det er hagens beste jord akkurat dér. Men null sol og under verandaen.
Jorda lempet jeg i en verandakasse, så får vi se om ikke det kan komme noen frø oppi. Men det må være noe som tåler frost. Går det bra med salat, tro? Jeg er så lei av butikksalat! Og det er enda noen kilo igjen før salaten blir byttet ut med potetgull, for å si det sånn... Dessuten er vel ikke potetgull vinterherdig? ;-)
Eller kan salviene få komme ut fra bodens 5 grader pluss? Eller akeleiene?

Dagens lyspunkt var juleroser som Amo overrakte da jeg var innom med planter til kveldens møte. Vakker og mørk blomst på den største, og enda et par potter med frøplanter!

I morgen skal jeg også på hagebesøk! Gleder meg!

4 kommentarer:

 1. Tusen takk for plantene fra deg! De står i drivhuset og venter på meg!
  Og så savnet jeg deg! lenge siden sist, nå!

  Potetgull er absolutt ikke vinterherdig, står noe sånt som "må konsumeres umiddelbart" på posen ;-)

  Akeleiene hadde jeg derimot satt elegant ut. Salat hadde jeg ventet litt med.

  SvarSlett
 2. Takk for besøk og takk for supre planter!

  Du klarer sikkert å finne "noe" som kan stå i den jorda, men det må være noe med røtter - tror det er dårlig med røtter på potetgull - dessverre!
  Sier som Mete, akeleier går sikkert bra:)

  SvarSlett
 3. Savnet deg i går igjen jeg Anita.......Kanskje du kunne startet en ny hagetrend? Vinterherdige potetgull planter....lol

  SvarSlett
 4. Hyggelig å være savnet! Men i går var jeg så ugrei at jeg ikke orket trening, en gang. La meg til og med tidlig!
  Høres ut som akeleier er tingen for plantekassa. Da kan jeg jo ta dem inn i boden hvis det ser ut til å bli sprengfrost, også. Flott, ett "problem" mindre!

  SvarSlett