torsdag 1. april 2010

Opprydning og oppstart i boden

Etter å ha vært helsløv og halvsjuk med sår hals et par uker, begynner jeg nå så smått å finne tilbake kreftene. I dag fikk jeg - med hjelp av mann og barn, montert lemmen på det gamle kjøkkenbordet som vi forviste til hageboden før jul en gang. Jeg lå under og skrudde, gubben holdt den tunge lemmen, og veslemor rakte meg én og én skrue.
:-)
Der ute skal jeg ha plantene som ikke trenger å vokse så fort som de gjør nå i stua!

Så fikk vi hengt opp flaskestativet fra kjøleskapet som tok kvelden her for et par måneder siden. Det skal få diverse S-kroker i tillegg, og da vil alle redskapene henge lett synlig opp under hemsene vi lagde i fjor. (Forfjor?).
Godt fornøyd med å få til å gjenbruke det på den måten. Selv om jeg er litt furten over at jeg ikke kunne bruke det i det nye kjøleskapet, der store brus ikke passer skikkelig inn i med sitt eget stativ(!) Det butter mot hylla over, så den må løftes opp for å få ut brusen...

Orkidéjorda kom omsider inn i huset - etter hvor mange turer ut der jeg har glemt den???

Potte til lathyrusen fikk jeg også inn.

Til slutt fikk jeg skrudd opp frostvakta, og jeg tror jeg har greid å forske meg fram til hvordan den funker. Den durte og gikk da jeg gikk ut, og da jeg kom tilbake hadde den slått seg av. Og da var det nok fem grader, tenker jeg.
Flatbladet persille og salvie var førstemann ut fra stua. Bortsett fra fiolene, men de har jeg faktisk satt ut i potte. Litt skummelt, spesielt siden det har kommet en blomst. Men de ble matte i bladene etter bare et par dager i stuetemperatur, dusjing til tross.
Ellers tenker jeg at riddersporer og solhatt skal få stå der?

Hva med petuniaene? Vil de være i stua eller i boden? Damer?

I boden fant jeg "noe" som spirer i en potte. Ganske sikkert løk, sannsynligvis påskeliljer?
Hev på litt snø og satte den ut sammen med den potta jeg dyttet halvmuggen men spirende løk i her om dagen.

Innomhus begynner stuevinduene å se hyggelige ut, med pellisblomstring her og der.

3 kommentarer:

 1. Nå har du satt igang :-)Det er ikke så rart at det går på halv motor når du har vondt halsen. Godt at det er over nå da. Neste gang må du prøve noe som du kan kjøpe på Apotek som heter "Fribol". I min familie virker det - både sår hals og hoste hjelper det. Nåh - hagegal er du fremdeles! Petunia.... hmmm - den vokser ikke så fort hvis det bare blir 5-6 grader, men de tåler det jo. Ha en fortsatt fin påske!

  SvarSlett
 2. Hmmm, få det ut du. Går fint det. Petuniaene er jo litt risky kanskje? Men de tåler en støyt når de har fått litt størrelse på seg da.
  Flott gjenbruk! Kan jo si jeg har bidratt til gjenbruk siden jeg bruker ei gammel dør som bord i drivhuset da. He-he.

  SvarSlett
 3. Nå har en av petuniaene kommet med en søt, liten blomst, så de får nok bo i stua likevel!
  :-)

  SvarSlett